Wie zijn wij:

 

Naam: Cornelis den Boer   “Opa”
Geboortedatum: 04-02-1926

Beroep: Tuinder
Toen opa 65 jaar oud is geworden werd hem een Holder B12 aangeboden door een collega fruitteler. Eerst was hij nog niet zo enthousiast. Wat moest hij met zo’n oud ding? Hij had vroeger wel met een Holder gewerkt maar dat was een E12. Na lang aandringen heeft hij de trekker dan toch maar gekocht. Dit was eigenlijk het begin van de verzamelwoede. Na 4 weken stonden er in de schuur van onze boederij 5 “wrakken” wat Holders bleken te zijn. De ene had een binnenbrandje gehad, de ander stond op 4 verschillende banden en weer een ander stond zonder motor. Later gingen deze trekkers weer weg en werden er betere voor teruggekocht. 

 

Naam: Cor den Boer
Geboortedatum: 12-07-1957

Beroep:  Beleidsbeheerder Onderhoud en Wegen
Cor is de zoon van Cornelis en de vader van Niels en Maurits.  Op het fruitteeltbedrijf wordt er door hem nog veel met Holder trekkers gewerkt voor de pluktreinen.  Cor was vaak gebombardeerd als chauffeur als de verzamelaars weer eens wat gevonden hadden wat richting Mookhoek moest komen. In het begin beperkten de reizen zich tot Nederland. Later werden ook de grensposten voorbij gereden. Standaardvraag was dan altijd, hoeveel km is het deze keer?

 

Naam: Niels den Boer
Geboortedatum: 01-02-1986

Beroep: Student Technische Bedrijfskunde,  Technisch tekenaar
Niels woont 300 meter bij opa vandaan en dit was zeker een reden dat hij hier vaak te vinden was in zijn vrije tijd. Als kleine jongen mocht je bij opa altijd trekker rijden en dat was natuurlijk machtig mooi.  Het sleutelen trok Niels ook erg en een pas gespoten trekker helpen in elkaar te zetten is natuurlijk heel mooi werk. Op zijn 17e werd de eerste Holder gekocht, een B10 met frontmaaier.  Samen met zijn vader opgehaald in Stuttgart, de reis opzich was een heel avontuur.  Later volgden nog vele andere types. Niels favoriete trekkers zijn de zelfrijdende spuiten van Holder. De zogenaamde Auto Rekord serie.  Van bouwjaar 1930 tot en met 1954 bezit hij hier 8 types van.

 

Naam:  Maurits den Boer
Geboortedatum: 25-02-1990

Beroep: Student Elektrotechniek
Maurits is sinds enige tijd ook aangestoken met het virus.  Zijn eerste trekker is een A55 met voorlader, het nieuwe model, die hij op het moment helemaal aan het restaureren is.  Met dit type pakt hij het gelijk goed aan. Dit is namelijk geen kleine trekker. Het restauratieverslag kunt u lezen onder het kopje restauratie.